Wereldwaterdag Walk for Water 22 maart 2017

Een glas kraantjeswater drinken, water koken voor pasta, een douche of bad nemen, onze handen wassen met zeep, naar het toilet gaan: dingen die we zo vanzelfsprekend vinden, dat we er niet meer bij stilstaan. Maar voor honderden miljoenen mensen wereldwijd is dit niet het geval. Zij hebben geen toegang tot veilig drinkwater, geen toiletten en geen zeep.

Miljoenen mensen moeten dagelijks gemiddeld 6 kilometer stappen, gewoon om water te halen voor hun basisvoorzieningen. Heel vaak zijn het kinderen (en vaak overwegend meisjes) die moeten stappen. Hierdoor kunnen ze niet naar school.
Tijdens de Walk for Water komen we in actie en laten we onze stem horen. We stappen solidair met de waterdragers in het Zuiden en roepen politici op hun verantwoordelijkheid op te nemen.
Met deze actie willen we het blikveld van onze jongeren verruimen. We kijken niet alleen naar het hier en nu maar ook naar elders en later. De actie leidt ook tot een groter inlevingsvermogen en doet de deelnemers stilstaan bij de verschillende aspecten van de waterproblematiek.

Wereldwaterdag Walk for Water 22 maart 2017