GO! BS Diksmuide neemt deel aan de Energy Challenge van Luminus!

Met de Energy Challenge zorgen we dat leerlingen bewust worden van de waarde van energie.

Waarover gaat het precies? Luminus heeft de Lumiball ontwikkeld, een elektronische bal die de opgewekte energie meet wanneer kinderen er tegen trappen of ermee spelen. Door ermee te spelen, worden ze dus bewust van de waarde van energie en de inspanningen die nodig zijn om die te produceren.

En zoals de naam al doet vermoeden, is de Energy Challenge van Luminus ook een competitie. De energie die wordt opgewekt speelt daarin een centrale rol. Hoe meer de leerlingen met de bal spelen, hoe meer energie ze opwekken.

De Energy Challenge van Luminus biedt een leuke, hedendaagse manier om kinderen spelenderwijs bewust te maken van het belang van energiebesparing. Maar er is meer:

    De school die de meeste energie opwekt, krijgt van Luminus een pakket producten en diensten om hun energie-impact te verlagen: zonnepanelen, een nieuwe verwarmingsketel, ...
    Bovendien krijgen de jongens en meisjes van de winnende school de kans om samen met de Rode Duivels te voetballen. Onze nationale voetbalploeg staat immers 100% achter dit project. 

GO! BS Diksmuide neemt deel aan de Energy Challenge van Luminus!